Over Ibiza

??????????

Ibiza ( Eivissa in het Catalaans ) heeft een totaal oppervlakte van 572 vierkante kilometer en is naast Mallorca en Menorca , het derde grootste eiland van de Balearen . Het eiland is gelegen in de westelijke Middellandse Zee ongeveer 90 km van het Spaanse vasteland . Samen met Formentera en vele kleine onbewoonde eilanden Ibiza, de groep van Ibiza en Formentera .

Ibiza heeft een decor van ruige kliffen, groene heuvels en door diep ingesneden baaien ( Calas ) gedomineerd landschap . Het hoogste punt van het eiland is de Atalaya met een hoogte van 475 m, gelegen in het zuidwesten . Ibiza heeft een gelijkmatig klimaat . In de zomer zijn er temperaturen van rond de 30 graden Celsius . Het gebeurd zelden dat in de winter de temperatuur onder de nul graden komt.

Het hele jaar door , het eiland is een ideale vakantie bestemming . Vanaf juni tot oktober kan je rekening houden met aangename watertemperaturen . Juli en augustus zijn de warmste maanden op Ibiza. Gedurende deze tijd kan het ook echt warm worden .

Het is een beetje stiller in de lente en de herfst, maar is toch zeer aangenaam met temperaturen rond de 20 graden . Bijzonder mooi is het voorjaar. In mei , een zee van bloemen bedekt bijna het hele eiland . Maar ook in de andere maanden , Ibiza toont in een zachte groen . Op de stilste is het in januari en februari, toen het hele eiland in een soort ” winterslaap ” verloopt .

In Ibiza , wonen ongeveer 100.000 mensen. Met ongeveer 40.000 inwoners , Ibiza-Stad ( Eivissa ) – in het zuidoosten – veruit de grootste stad . Andere plaatsen zijn Santa Eulalia ( oosten ) , San Miguel ( noorden ) , San Antonio ( West) , San Rafael ( midden) en Sant Josep ( zuidwesten ) .

Advertenties

Geef uw Commentaar...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s